Čime se Perebellum bavi?

Trening je većini ljudi poznat u obliku tjelesnog napora koji planiranom primjenom uzrokuje porast sposobnosti i sve bolju izvedbu tjelesnu izvedbu. Planiranjem opterećenja i odmora i korištenjem raznih tehnika postajemo snažniji, brži, izdržljiviji…

Psihološka priprema ili mentalni trening koristeći iste principe, uzrokuje porast sposobnosti i sve bolju izvedbu u mentalnom smislu. Rezultati se izravno ne mjere u kilama, metrima i sekundama, već u fokusu, kontroli emocija, motivaciji i brojnim drugim mentalnim faktorima odgovornima za kvalitetu izvedbe. U mentalnom treningu spajamo odnos trenera i klijenta s modernom tehnologijom kojom dobivamo još bolji uvid u stanje pojedinca.

Riječ trening upućuje na to da nešto treniramo, odnosno planski unaprjeđujemo. Najbolji način promatranja odnosa psihologa i klijenta je upravo promatranjem psihologa kao trenera i klijenta kao osobe koja će trenirati. Mentalni trening nije „pričanje“, već konkretni alati kojima utječemo na rješavanje konkretnih problema u stvarnim situacijama. Treniranjem klijenti postaju sve bolji u primjeni naučenih alata i sve bolje rješavaju situacije koje su nekoć bile problematične.

Klijent nije pasivan u primanju informacija, niti je psiholog sveznajući pametnjaković koji otkriva životne tajne. Oni zajedno formiraju tim u kojem psiholog ima stručna znanja, a klijent najbolje poznaje svoju situaciju, svoje sklonosti i aktivno sudjeluje u usmjeravanju procesa treninga.

Naučeno u mentalnom treningu primjenjuje se na natjecanjima, treninzima i u drugim životnim aspektima kako bi uzrovali promjene u ponašanju i razmišljanju klijenta i time utjecali na promjene u emotivnom doživljaju klijenta. Tako situacije s kojima se nismo uspijevali uspješno suočiti postaju lakše jer smo mi bolje osposobljeni za njihovo rješavanje.

Perebellum za vas nudi rješenje u obliku rada sa psihologom koji iza sebe ima iskustvo rada sa svjetskim i olimpijskim prvacima, kao i s amaterskim ili mladim sportašima koji tek očekuju svoje sportsko ostvarenje. Pomagali smo i poduzetnicima koji funkcioniraju u svijetu jednako kompetitivnom kao što je sport i traže od sebe jednako visok učinak.

Bez obzira na to koji dio vašeg funkcioniranja želite podići na višu razinu, obratite se Perebellumu. Prosjek nas zanima samo kao početna točka, a ciljevi u našem radu su isključivo iznadprosječni.