pet ruku
Lucija Petrović

“Studiram Sport and Exercie Science u Loughborough, jednom od najboljih fakulteta na svijetu  u području sporta. Naglasila sam to jer je Petar Nikolić jedan od osoba koja mi je pomogla da uspijem doći do svog cilja i tu gdje jesam danas.”

Lucija Petrović

triatlon studentica na Loughborough University

“Aktivno/poluprofesionalno se bavim triatlonom zadnjih 8 godina. Studiram Sport and Exercise Science u Loughborough, jednom od najboljih fakulteta na svijetu u području sporta. Naglasila sam to jer je Petar Nikolić jedan od osoba koja mi je pomogla da uspijem doći do svog cilja i tu gdje jesam danas. Upoznali smo se na početku moje srednje škole.

Često sam se brinula što će drugi misliti o meni ako ne uspijem, ako utrke ne prođu dobro.Iako sam se dobro spremala i treninzi su pokazivali da sve ide u pravom smjeru, često nisam vjerovala u sebe dovoljno što se manifestiralo lošim utrkama. Radili smo na osnovnim stvarima koje trebaju svakom sportašu kao vizualizacija utrke, pravilno postavljanje ciljeva i pravilni načini opuštanja. 

Petar me naučio da na stvari i situacije na koje ne možeš utjecati, ne treba trošiti vrijeme. Jedna od najboljih stvari koje sam ikad čula – imam zapisano iznad radnog stola. Riješilo moj problem „razbijanja“ glave oko svega. Objasnio mi je da pustiti određene stvari ili navike nije odustajanje nego jednostavno način napredovanja. Ako ti nešto šteti ili ne odgovara više, probaj druge opcije. Nakon nekog vremena sve je došlo na svoje. Promijene koje sam radili u području sporta sam iskoristila i u svakodnevnom životu. Postala sam samouvjerenija, znam moje ciljeve, gdje treba trošiti energiju i što je važno. To me na kraju dovelo do faksa na kojem sam sada.”


“Rad s Petrom meni je bio vrlo koristan i nakon svakog sastanka sam se osjećao bolje nego prije. Puno mi je puno pomogao kod pripreme bitnih utakmica, posebno u koncentraciji na svoje zadatke. Napravio sam napredak u razumijevanju kako moje ponašanje i razmišljanje utječe na moju igri. Također, kroz specifične zadatke povećao sam motivaciju unutar treninga.”

Petar Muslim

Olimpijski pobjednik i svjetski prvak s vaterpolo reprezentacijom Hrvatske Član AN Brescia

Petar Muslim

Bojan Stojnić

nutricionist vlasnik brenda Nutricionizam.hr

“Zbog akumulacije stresa kao posljedice istovremenog rada na doktoratu, vlastitom biznisu te života u novoj zemlji, odlučio sam potražiti pomoć psihologa. Htio sam postići ravnotežu između ispunjavanja svojih ambicija te smanjenja razina stresa. S obzirom na prirodu problema, zaključio sam da bih najbolje rezultate mogao dobiti kroz suradnju sa sportskim psihologom.

Petra sam upoznao nekoliko mjeseci ranije kroz uspješnu poslovnu suradnju. Već kroz prvih nekoliko mailova do izražaja su došle njegove odlike organiziranosti, sistematičnosti i profesionalnosti. Uskoro sam mu pristupio tražeći pomoć pri rješavanju mojih problema.

Suradnja je započela inicijalnim razgovorom, na kojem smo identificirali i konkretizirali probleme te postavili jasne ciljeve i očekivanja. Tijekom sljedećih sastanaka Petar je upotrijebio niz tehnika i alata iz kognitivno bihevioralne terapije kojima mi je osvijestio moje greške u razmišljanju. Između sastanaka zadavao mi je konkretne zadatke kojima sam štetna uvjerenja testirao te greške postupno ispravljao. Neću pretjerati ako kažem da sam se nakon svakog sastanka osjećao bolje.”

Close Menu