Izjava o zaštiti i sigurnosti osobnih podataka

Perebellum, obrt za obrazovanje i poučavanje vl. Petar Nikolić, poštuje Vašu privatnost. Želimo Vas informirati o načinu i svrsi prikupljanja Vaših osobnih podataka te zajamčiti da ih štitimo prema zakonskoj obvezi.

Perebellum, obrt za obrazovanje i poučavanje vl. Petar Nikolić (u nastavku: Perebellum); OIB 77036957757, sa sjedištem u Hreljinu, Hreljin 139, kao voditelj obrade osobnih podataka koristi i štiti osobne podatke koje nam dobrovoljno ustupite putem web-stranice www.perebellum.hr, preko kontaktnih obrazaca na web-stranici, putem tiskanih obrazaca, putem e-maila, telefonskim razgovorima i razgovorima uživo s Perebellumovim zaposlenicima te preko tekstovnih poruka, i to bilo kao postojeći korisnik, bilo kao potencijalni korisnik naših usluga (u daljnjem tekstu: korisnici).

Osobni podaci

Osobni podaci su informacije o korisniku koje ga bilo izravno, bilo neizravno identificiraju kao fizičku osobu. U njih spadaju svi podaci kojima se može utvrditi identitet korisnika, primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja, telefonski broj, podaci o lokaciji, i drugi.

Osobne podatke možete nam dati jedino dobrovoljno te zadržavate punu kontrolu nad tim do kada ih smijemo koristiti i u koju svrhu, te trebamo li ih trajno izbrisati.

Prikupljamo samo one Vaše osobne podatke koji su nužni za ispunjenje svrhe za koju nam ih ustupate. Neki osobni podaci nužni su za pružanje naših usluga pa ukoliko nam ih uskratite nećemo biti u mogućnosti pružiti Vam svoje usluge.

Perebellum se obvezuje da neće pružati na uvid osobne podatke korisnika trećim stranama osim ako to nije nužno radi realizacije usluge koju pružamo korisniku i u skladu sa svrhom za koju nam je korisnik ustupio osobne podatke, te osim ako to dopušta ili čak nalaže zakonska obveza.

Svrha i pravna osnova prikupljanja osobnih podataka

Osobne podatke korisnika prikupljamo radi pružanja svojih usluga, radi mogućnosti odgovaranja na upite korisnika, i radi poboljšavanja svojih usluga i web-stranice. Korisnik ustupa svoje osobne podatke za svaku od tih svrha zasebnom izričitom privolom.

Pravna osnova za prikupljanje Vaših osobnih podataka sadržana je u Općoj odredbi o zaštiti osobnih podataka (679/2016) EU, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) te u drugim važećim primjenjivim propisima.

Pohrana i brisanje osobnih podataka korisnika

Osobne podatke korisnika Perebellum pohranjuje u svoju bazu podataka te ih čuva do zaprimanja zahtjeva korisnika za brisanjem podataka iz baze, odnosno duže ukoliko za to postoji zakonska obveza.

Ukoliko nam date privolu za korištenje Vaših osobnih podataka za marketinške svrhe, kao što je slanje newslettera, Vaši podaci bit će pohranjeni i u bazama podataka trećih strana preko kojih šaljemo svoje e-mail poruke dok god nam takvu privolu ne uskratite.

U skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka korisnik ima pravo zatražiti uvid u prikupljene osobne podatke te način njihova korištenja i čuvanja, kao i njihov ispravak ili brisanje iz baze podataka.

Uvid u osobne podatke, njihov ispravak ili brisanje možete zatražiti putem e-maila info@perebellum.hr. Ukoliko zatražite brisanje osobnih podataka iz Perebellumove baze oni će biti nepovratno izbrisani ili anonimizirani.

Podnošenje prigovora nadzornim tijelima

Korisnik koji smatra da su prekršena njegova prava vezana uz korištenje i zaštitu osobnih podataka, kako je opisano, može podnijeti prigovor nadležnom tijelu.

Datoteke „kolačići“ (eng. = cookies)

Perebellumova web-stranica, kao gotovo svaka web-stranica koju posjećujete na internetu, koristi datoteke koje se nazivaju „kolačići“. Kada posjetite web-stranicu ona pohranjuje „kolačiće“ na Vaše računalo. Te datoteke služe unapređenju funkcionalnosti web-stranica kroz prikupljanje raznih podataka o uređaju s kojeg je došao posjet, koliko je posjet trajao, itd. Pomoću tih i drugih prikupljenih podataka stječemo uvid u način korištenja i posjećenost naše web-stranice te unaprjeđujemo iskustvo korištenja.

Perebellum ne koristi podatke prikupljene preko „kolačića“ kako bi otkrio identitet osobe posjetitelja nego isključivo u analitičke i statističke svrhe. Za prikupljanje i analizu tih podataka služimo se softverom tvrtke Google Inc., Google Analyticsom, čije postavke prikupljanja podataka omogućuju potpunu anonimnost posjetitelja a mi te postavke koristimo isključivo tako da se anonimnost posjetitelja u cijelosti očuva tijekom analize podataka.

Važno je znati da preko postavki internetskog preglednika koji koristite možete blokirati pohranjivanje „kolačića“ na svom računalu, a možete ih i izbrisati s računala ili steći uvid i kontrolu nad već pohranjenim „kolačićima“. Slijedite ove linkove kako biste to mogli učiniti:

Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en&p=cpn_cookies

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-nz/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences

Safari: https://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/12.0/mac/10.14

Close Menu